NEXT STEP
What’s Next 2021-02-22T14:52:19+01:00

PLCnext Technology van Phoenix Contact

Industriële automatisering: de volgende stap

De klassieke Programmable Logic Controller bewijst al meer dan 50 jaar zijn dienst in de wereld van industriële automatisering. En dat is niet voor niets. Het is een speciaal voor deze branche ontwikkelde, uiterst robuuste en betrouwbare oplossing. Maar er zijn ook nadelen….

Het zijn gesloten systemen, alleen te programmeren in klassieke PLC-programmeertalen en met de softwaretools van de fabrikant. En de mensen die daarin thuis zijn, worden schaars. Bovendien zorgt dit voor beperkte flexibiliteit. Het is namelijk lastig om echt nieuwe functionaliteiten toe te voegen aan gesloten systemen.

Betrouwbare, flexibele, open PLC

Daarom is het tijd voor de volgende stap. PLCnext Technology: een oplossing met de betrouwbaarheid van een PLC, maar met de flexibiliteit van een smart device. Stelt u zich eens voor wat er dan mogelijk wordt in de industriële automatisering. Betrouwbare, open, flexibele systemen, verbonden met het internet. Het biedt compleet nieuwe vrijheden.

 

Next step

Yaskawa en Phoenix Contact sluiten een partnership voor het open automatiseringsplatform PLCnext Technology

Lees meer

Applicatievoorbeelden met PLCnext Technology

Meer programmeermogelijkheden

Beenen industriële automatisering gebruikt de PLCnext Technology om applicaties ontwikkeld in traditionele PLC- en moderne hogere programmeertalen, realtime te managen. C++ voor de aansturing van servomotoren, C# voor de HoloLens updater en HTML5 voor de WebHMI.

Lees meer

In de cloud

Proficloud ontzorgt en biedt kant-en-klare cloud-oplossingen voor de industrie. Het koppelt producten, mensen en bedrijven en is integraal onderdeel van PLCnext Technology. Hiermee hebben ook PLC-programmeurs toegang tot cloud-diensten zonder dat er IT-kennis voor nodig is.

Combineer onze open PLC met open-source software

Applicaties in traditionele PLC-programmeertalen kunnen worden gecombineerd met open-source software. Studenten van NHL Stenden analyseerden beelden van een IP-camera met een OpenCV bibliotheek, waarna een IEC 61131-applicatie servomotoren positioneerde.

Lees meer

Klaar voor de toekomst

Het netwerk van laadpalen voor elektrische auto’s wordt snel uitgebreid. Dat moet veilig, betrouwbaar, robuust en slim, want ze moeten eenvoudig aan te passen zijn aan toekomstige technologieën. Dat lukte Van der Sijs Techniek en Automatisering dankzij de PLCnext Technology.

Lees meer
Next step

Klantverhalen PLCnext Technology

Een optimaal modulair transfersysteem

Speciaalmachinebouwer Wadcon wilde hun transfersysteem eens goed herzien. Normaal gesproken een flinke klus met veel programmeer- en bekabelingswerk. Daarom kozen ze voor PLCnext Technology en begonnen met een schone lei. Het resultaat: een optimaal modulair transfersysteem op basis van baanelementen met productdragers. Een toevoeging is zo een kwestie van ‘stekker erin, de installatiestappen volgen en het werkt’.

Lees meer

Beenen implementeert AR met PLCnext Technology

Beenen Industrial Automation heeft een demo-fabriek voor onderhoud aan industriële machines en installaties. Hierbij wordt een AR (Augmented Reality)-bril gebruikt. Dat maakt het onderhoud efficiënter, sneller en van hogere kwaliteit. Met PLCnext Technology zijn de uiteenlopende maatwerkapplicaties, in traditionele en hogere programmeertalen, ondergebracht in één industrieel besturingsplatform.

Lees meer

Phoenix Contact

Adresgegevens:
Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar

Contactgegevens:
Tel: (0316) 59 17 20
E-mail: sales@phoenixcontact.nl

Neem contact met mij op

Deze website is beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.