Industrial Security2024-06-27T10:19:28+02:00

Industrial Security

Hoe is de veiligheid van uw machines gewaarborgd?

In het tijdperk van de digitalisering is niets zo belangrijk als de bescherming van gegevens – uw persoonlijke, maar vooral ook die van uw organisatie.

Wereldwijd was reeds circa 66% van de kleine en middelgrote industriële ondernemingen het doelwit van cyber-aanvallen. Veel ondernemingen zijn zich weliswaar bewust van het gevaar door cybercriminaliteit, maar onderschatten desondanks de kostbare gevolgen voor hun machines en installaties. Industrial IT-security kan uitval, sabotage of gegevensverlies voorkomen en daardoor uw productie tegen grote economische schades beschermen.

Het samenspel van IT en OT

De beveiliging van uw onderneming bevindt zich inmiddels niet meer alleen binnen de IT (Information Technology). In het Industrie 4.0 tijdperk is het noodzakelijk om ook de OT (Operational Technology) te beveiligen tegen aanvallen van buitenaf.

Dat betekend dat er naar een totaal veiligheidsconcept moet worden gekeken waarbij de door IT gedefinieerde maatregelen moeten worden uitgebreid met OT-security-oplossingen. Een goede beveiliging tegen cyberaanvallen is alleen succesvol, wanneer de technische en organisatorische maatregelen op elkaar worden afgestemd en gecombineerd.

Industrial security

Samen vinden we de juiste oplossing voor u

Onze experts helpen u graag met het oplossen van uw industrial security vraagstukken.

Neem direct contact op

Maar wanneer u zich eerst beter wilt informeren over de veel omvattende wereld van industrial security, dan vindt u hieronder enkele interessante informatiebronnen:

Security Check – Hoe veilig is uw bedrijf?

Bent u zich bewust van het gevaar door cybercriminaliteit, maar weet u niet hoe goed (of slecht) uw industriële (besturings-)systemen zijn beveiligd?

Doe dan de Security Check van het Ministerie van Economische Zaken al welke je inzicht geeft in en advies over de beveiliging van industriële (besturings-)systemen in je OT-omgeving. Het resultaat van de scan geeft je inzicht waar je maatregelen moet treffen om toereikend beschermd te zijn.

Doe de check
security check

Handboek – Cyber Compendium

Nederlandstalige inleiding in de veelomvattende wereld van de industriële cybersecurity en ‘hacken’. Waarom dit kan, wat er allemaal mogelijk is, voor welke uitdagingen de industrie staat en tips om er iets aan te doen. Gevolgd door uitleg van het jargon in de cybersecuritywereld.

whitepaper industrial safety mockup ENG

Whitepaper – Industrial Security

Cyber Security vereist een holistische aanpak. Naast technische zijn ook organisatorische maatregelen een essentieel onderdeel van deze aanpak. Dit whitepaper (Engels) beschrijft de verschillen en overeenkomsten voor IT en Industrial Control Systems en behandeld tien veel voorkomende aandachtsgebieden en hun oplossingen.

whitepaper mockup remote

Whitepaper – Secure remote services

Naast on-premise Remote Service oplossingen zien we steeds meer aanbieders van cloud-gebaseerde Remote Service oplossingen. Maar welke oplossing is het meest geschikt voor uw bedrijf? Dit whitepaper (Engels) geeft u antwoorden op vragen welke oplossing veiliger, toegankelijker en betaalbaarder is..

Downloaden
Downloaden
Downloaden

Conceptschema’s – 8 oplossingen voor veel voorkomende security risico’s

Download hier een document waarin veel voorkomende security risico’s en hun mogelijke beveiligingsmaatregelen worden geschreven, zoals:

  • Storingen veroorzaakt vanuit het kantoornetwerk
  • Kwaadaardige software
  • Aanvallen van hackers
  • Geïnfecteerde hardware
  • Onbevoegde toegang tot systemen
  • Ontoereikend gebruikersbeheer
  • Draadloze apparatuur
  • Onjuiste of onveilige configuratie van een apparaat
Conceptschema_Mockup_Security
Downloaden
webinar cybersecurity voor OT

Webinar – Cybersecurity voor OT

seminar industriele netwerkarchitectuur

Seminar– Industriële Netwerkarchitectuur

seminar cybersecurity voor OT IEC 62443 helpt u hierbij

Seminar– Cybersecurity voor OT- IEC 62443 helpt u hierbij

training fundamentals of cybersecurity

Training– Fundamentals of Cyber Security

Cyberdreigingen nemen enorm toe en de overheid komt met een nieuwe cybersecurity wetgeving. In dit webinar bespreken we de veel voorkomende cybersecurity dreigingen en de impact daarvan, de belangrijke cybersecurity wetgeving voor de OT en hoe we aan deze wetgeving kunnen voldoen.

Tijdens dit seminar wordt dieper ingegaan op Ethernet gebaseerde oplossingen binnen de industriële wereld en komen basisbegrippen als Ethernet, TCP/IP, benodigde hardware, creëren van hiërarchische netwerken, gebruik van VLAN etc. uitgebreid aan de orde.

Dit seminar helpt u om belangrijke ontwerpkeuzes te maken bij het omzetten van security eisen naar oplossingen. Want niets is zo belangrijk als de bescherming van digitale gegevens en diensten – uw persoonlijke, maar vooral ook die van uw onderneming.

Het doel van deze training (Engelstalig) is deelnemers de kennis bij te brengen om succesvol om te gaan met de Cyber Security uitdagingen van industriële automatiserings- en besturingssystemen (IACS) volgens de norm IEC 62443.

Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden

Industrial Security – Samen vinden we de juiste oplossing voor u

De beveiliging van uw onderneming en machines wordt steeds belangrijker tijdens de volledige levenscyclus van de toepassing. Zeker nu door de toenemende koppeling van de industriële automatiseringssystemen met de IT-omgeving scenario’s kunnen optreden die een nieuwe aanpak vereisen.

Onze Product Specialisten helpen u graag met het oplossen van uw Industrial Security vraagstukken.

Phoenix Contact

Adresgegevens:
Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar

Contactgegevens:
Tel: (0316) 59 17 20
E-mail: sales@phoenixcontact.nl

Neem contact met mij op

    Deze website is beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.