IT - PLCnexttechnology

Een veilige open OT-besturing sluit perfect aan bij de IT-wereld

De werelden van IT en OT lijken soms mijlenver uit elkaar te liggen want OT-besturingen zijn vaak fabrikantspecifiek, met een hoge mate van vendor lock-in. Daarbij komt dat PLC’s vaak alleen te programmeren zijn in de klassieke PLC-talen als ladder en functieblokken (alleen met de tool of de bouwblokken van de fabrikant).

Dit alles maakt dat gesloten systemen niet goed in een DevOps of CI/CD-methodiek passen. PLC’s zijn van oudsher niet ontworpen om aan internet te koppelen, en vanuit daar ook niet gecertificeerd volgens cybersecurity standaarden.

Wij bieden u graag een oplossing voor al deze uitdagingen, door:

  • Een open platform waar u niet gebonden bent aan een specifieke programmeertool (die ook is te programmeren in hogere programmeertalen).
  • De mogelijkheid om koppelingen te maken met een update/ assetmanagement systeem.
  • Betere integratie met GIT.
  • Onafhankelijke certificatie volgens de IEC 62443 (cybersecurity) norm.
  • Linux operating system met alle onbegrensde mogelijkheden die Linux te bieden heeft.

PLCnext Technology voor de hoogste security

PLCnext Technology is ontwikkeld als open besturingsplatform met een Linux operating system als basis. De eigenschappen van een industriële PLC zijn gecombineerd met de openheid en flexibiliteit van een embedded controller.  Dit is het werkpaard in ruwe omgevingen (denk aan EMC, temperatuur, vuil, schokken en trillingen). Maar ook langetermijn service, lange levensduur en stabiliteit zijn niet vergeten.

Daar houdt het niet mee op, want ook de toevoeging van open source, hogere programmeertalen, co-engineering en koppeling aan versiebeheersystemen (GIT) zijn mogelijk. PLCnext Technology kunt u programmeren in de taal en programmeeromgeving die u wilt en is koppelbaar aan een Device en update management systeem volgens de internationale OPC UA standaard. Vanaf het allereerste moment wordt PLCnext Technology ontwikkeld met de IEC62443 norm in het achterhoofd, dus u krijgt Security by design!

De kloof tussen IT en OT overbruggen

Lees meer over waarom we de kloof tussen IT en OT nu moeten overbruggen in het uitgebreide opinieartikel van onze expert en productmanager Jan-Willem Steenbergen.

Lees nu >>