OT2024-02-27T16:59:35+01:00
OT - PLCnexttechnology

Hét antwoord op deze snel veranderende wereld: Van PLC’s naar Open software platformen in de OT

Het automatiseringslandschap in de OT verandert razendsnel. We hebben steeds vaker te maken met digital twins en krijgen door dashboarding steeds meer data. Al deze data koppelen we vervolgens aan ERP-systemen wat maakt dat software steeds complexer wordt. Daarnaast gaan er ook binnen de OT steeds meer stemmen op om te koppelen met het Internet en de cloud. Maar ondertussen nemen de dreigingen op het gebied van Cybersecurity alleen maar toe. En PLC’s lijken geen invulling te geven aan deze behoefte.

Onze PLCnext Technology biedt nu een oplossing voor al deze uitdagingen:

  • Met deze nieuwe technologie behoudt u alle goede eigenschappen van de PLC.
  • Door security by design heeft u een zeer veilig en toekomstbestendig systeem.
  • U kunt eenvoudig en veilig te koppelen met een (internet) netwerk om al uw OT-data te ontsluiten.
  • U kunt nu ook werken met hogere programmeertalen of modelbased design-tools.

PLCnext Technology voor de hoogste security

PLCnext Technology is ontwikkeld als open besturingsplatform met een Linux operating system als basis. De eigenschappen van een industriële PLC zijn gecombineerd met de openheid en flexibiliteit van een embedded controller.  Dit is het werkpaard in ruwe omgevingen (denk aan EMC, temperatuur, vuil, schokken en trillingen). Maar ook langetermijn service, lange levensduur en stabiliteit zijn niet vergeten.

Daar houdt het niet mee op, want ook de toevoeging van open source, hogere programmeertalen, co-engineering en koppeling aan versiebeheersystemen (GIT) zijn mogelijk. PLCnext Technology kunt u programmeren in de taal en programmeeromgeving die u wilt en is koppelbaar aan een Device en update management systeem volgens de internationale OPC UA standaard. Vanaf het allereerste moment wordt PLCnext Technology ontwikkeld met de IEC62443 norm in het achterhoofd, dus u krijgt Security by design!

De kloof tussen IT en OT overbruggen

Lees meer over waarom we de kloof tussen IT en OT nu moeten overbruggen in het uitgebreide opinieartikel van onze expert en productmanager Jan-Willem Steenbergen.

Lees nu >>
Phoenix Contact

Adresgegevens:
Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar

Contactgegevens:
Tel: (0316) 59 17 20
E-mail: sales@phoenixcontact.nl

Neem contact met mij op

    Deze website is beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.