Toepassingen2024-05-07T08:18:42+02:00
PLCnexttechnology e-book

Met PLCnext Technology slaan we de brug tussen IT en OT
(en dat is hoog nodig)

PLCnext Technology is een veilige en hoogwaardige oplossing zodat waardevolle data in machines ook gedeeld kan worden. Om dit voor elkaar te krijgen is niet alleen een technische verbinding nodig. Met PLCnext Technology verbinden we eindelijk ook professionals uit verschillende werelden:

 • Een veilige open OT-besturing sluit perfect aan bij de IT-wereld 
 • De OT-wereld kan de stap maken van PLC’s naar Open software platformen
 • Consultants kunnen nu een future-proof industrieel besturingssysteem bieden dat voldoet aan de hoogste cybersecurity eisen

IT – Een veilige open OT-besturing sluit perfect aan bij de IT-wereld 

De werelden van IT en OT lijken soms mijlenver uit elkaar te liggen want OT-besturingen zijn vaak fabrikantspecifiek, met een hoge mate van vendor lock-in. PLC’s zijn vaak alleen te programmeren in de klassieke PLC-talen als ladder en functieblokken (alleen met de tool of de bouwblokken van de fabrikant). Daardoor passen gesloten systemen niet goed in een DevOps of CI/CD-methodiek. PLC’s zijn van oudsher niet ontworpen om aan internet te koppelen, en vanuit daar ook niet gecertificeerd volgens cybersecurity standaarden.  

PLCnext Technology neemt al deze uitdagingen voor de IT-wereld in één keer weg.

IT

OT – Hét antwoord op deze snel veranderende wereld: Van PLC’s naar Open software platformen in de OT 

Het automatiseringslandschap in de OT verandert razendsnel. We hebben steeds vaker te maken met digital twins en krijgen door dashboarding steeds meer data. Al deze data koppelen we vervolgens aan ERP-systemen wat maakt dat software steeds complexer wordt.  Daarnaast gaan er ook binnen de OT steeds meer stemmen op om te koppelen met het Internet en de cloud. Maar ondertussen nemen de dreigingen op het gebied van Cybersecurity alleen maar toe.  

PLCnext Technology neemt al deze uitdagingen voor de OT-wereld in één keer weg.

OT

CONSULTANCY – Een open industrieel besturingssysteem, wat voldoet aan cybersecurity eisen, is de toekomst 

Vanuit eindklanten in de OT is een enorme vraag naar data. Ondertussen neemt ook de vraag toe naar beter assetmanagement en een betere connectiviteit. Hackers liggen op de loer en de overheid sorteert hier (terecht) op voor met wetgeving als de Cyber Resilience Act, de NIS-2 (Network en internet security) en de nieuwe machinerichtlijn.  Consultants werken hard om hun klanten te bedienen op technisch en innovatief vlak, zónder daarbij de veiligheid uit het oog te verliezen.  

PLCnext Technology neemt al deze uitdagingen voor consultants in één keer weg.

Consultancy

PLCnext Technology biedt zoveel meer dan alleen besturing

Het complete PLCnext Technology ecosysteem bestaat uit meer dan alleen de besturing, we hebben het hier over een compleet ecosysteem met alle elementen die nodig zijn en meer…

 • Complete hardware oplossingen
  Van besturingen, de hardware waar alles op draait, tot controllers in verschillende maten en een grote diversiteit aan flexibele, schaalbare I/O. Dit wordt aangevuld met hardware extensies waarmee je zelfs eigen printplaten kan integreren.
 • Een eigen programmeer- en configureertool
  PLCnext engineer is een programmeer- en configureertool die in de basis kosteloos verkrijgbaar is. Daarnaast is het ook mogelijk software te ontwikkelen met allerlei andere paketten, denk hierbij aan Eclipse, Microsoft Visual Studio, Matlab Simulink, etc.
 • Nog meer innovatie- en ontwikkelkansen met een eigen community
  Een community, waar gebruikers van over de hele wereld elkaar kunnen vinden, ervaringen uit kunnen wisselen, discussiëren en voorbeelden kunnen delen in Github of in de makers blog.
 • Extra functionaliteit, zonder extra ontwikkelkosten
  De PLCnext Store is de software marktplaats waar de community gratis of tegen betaling software functionaliteit kan up en downloaden. Zo kun je snel en eenvoudig functionaliteit en waarde toevoegen aan een gebruikersproject. Een veelheid aan leveranciers biedt hier software aan, maar ook softwarebedrijven kunnen hier hun producten en diensten gratis of te koop aanbieden.
Phoenix Contact

Adresgegevens:
Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar

Contactgegevens:
Tel: (0316) 59 17 20
E-mail: sales@phoenixcontact.nl

Neem contact met mij op

  Deze website is beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.