EtherCAT, PROFIBUS, Interbus, CANopen, Modbus, IO-link: kies voor open communicatie met PLCnext Technology2024-02-27T16:32:40+01:00

EtherCAT, PROFIBUS, Interbus, CANopen, Modbus, IO-link: kies voor open communicatie met PLCnext Technology

Bij de klassieke, gesloten PLC’s kunnen fundamentele nieuwe functionaliteiten alleen door de fabrikant worden ontwikkeld en zijn we dus afhankelijk van wat de fabrikant belangrijk vindt en prioriteit geeft. Dit geldt ook voor communicatiemogelijkheden.

Wanneer het gewenste communicatieprotocol niet door de PLC wordt ondersteund, is alleen met behulp van de leverancier of middels kunst- en vliegwerk het wellicht mogelijk om het gewenste communicatieprotocol te integreren.

Met PLCnext Technology kiest u voor out-of-the-box communicatie met cloudgebaseerde diensten en databases. Hierdoor kunt u als engineer eenvoudig nieuwe IIoT-gebaseerde bedrijfsmodellen implementeren. Door de integratie van huidige en toekomstige interfaces en protocollen voor open communicatie kunt u alle kanten op. Integreer dus gerust nieuwe functionaliteiten zoals bijvoorbeeld bestaande of nieuwe communicatieprotocollen, die we nu nog niet eens kennen.

Aan de slag met PLCNext technology?

Gratis webinar

In een snel veranderende wereld, waarin meer apparaten dan mensen met het internet zijn verbonden, zal ook de industriële automatisering een fundamentele verandering ondergaan. Tijdens dit webinar maakt de deelnemer kennis met de unieke kenmerken van de PLCnext Technology. Daarnaast komen de architectuur van de klassieke PLC, de PLCnext Technology en andere besturingsoplossingen aan de orde.

Aanmelden

Lunch Link & learn

Tijdens deze Link & learn sessie maakt de deelnemer kennis met de unieke kenmerken van de PLCnext Technology. We bespreken onder andere de architectuur van de klassieke PLC, de PLCnext Technology en andere besturingsoplossingen. Tenslotte ervaart de deelnemer aan de hand van verschillende demonstraties welke voordelen de PLCnext Technology biedt en hoe eenvoudig data met de ProfiCloud kan worden uitgewisseld.

Aanmelden

Ideale PLC-communicatie

Out-of-the-box biedt de PLCnext Technology al communicatie met de Cloud en veel gebruikte, state of the art communicatieprotocollen, zoals bijvoorbeeld OPC UA en MQTT voor de verticale communicatie en industriële communicatieprotocollen zoals Profinet, Profibus, Interbus, CANopen, Ethernet TCP/IP, Ethernet/IP, Modbus en remoteprotocollen zoals IEC 60870-5-104 en 101 voor de horizontale communicatie.

Tip: kijk voordat u een nieuwe ontwikkeling voor een nieuw communicatieprotocol start, even op de PLCnext Store. Op deze online marktplaats staan ook diverse apps voor industriële communicatie. 

Ontdek zelf de mogelijkheden

Ook interessant voor u

Meer programmeermogelijkheden

Beenen industriële automatisering gebruikt de PLCnext Technology om applicaties ontwikkeld in traditionele PLC- en moderne hogere PLC programmeertalen, realtime te managen. C++ voor de aansturing van servomotoren, C# voor de HoloLens updater en HTML5 voor de WebHMI.

Lees meer

In de cloud

Proficloud ontzorgt en biedt kant-en-klare cloud-oplossingen voor de industrie. Het koppelt producten, mensen en bedrijven en is integraal onderdeel van PLCnext Technology. Hiermee hebben ook PLC-programmeurs toegang tot cloud-diensten zonder dat er IT-kennis voor nodig is.

Combineer onze open PLC met open-source software

Applicaties in traditionele PLC-programmeertalen kunnen worden gecombineerd met open-source software. Studenten van NHL Stenden analyseerden beelden van een IP-camera met een OpenCV bibliotheek, waarna een IEC 61131-applicatie servomotoren positioneerde.

Lees meer

Klaar voor de toekomst

Het netwerk van laadpalen voor elektrische auto’s wordt snel uitgebreid. Dat moet veilig, betrouwbaar, robuust en slim, want ze moeten eenvoudig aan te passen zijn aan toekomstige technologieën. Dat lukte Van der Sijs Techniek en Automatisering dankzij de PLCnext Technology.

Lees meer
Next step
Phoenix Contact

Adresgegevens:
Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar

Contactgegevens:
Tel: (0316) 59 17 20
E-mail: sales@phoenixcontact.nl

Neem contact met mij op

    Deze website is beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.