Consultancy2024-02-27T17:00:56+01:00
Consultancy - PLCnexttechnology

Een open industrieel besturingssysteem, wat voldoet aan cybersecurity eisen, is de toekomst

Het antwoord op de veranderende wetgeving (CRA, NIS2, Machinerichtlijn) en een steeds breder wordend eisen en wensenpakket vanuit de eindklant. Vanuit de eindklanten in de OT is er steeds meer vraag naar steeds meer data. Ondertussen neem ook e vraag toe naar beter asset management en een betere connectiviteit. Hackers liggen op de loer en de overheid sorteert hier (terecht) op voor met wetgeving als de Cyber Resilience Act, de NIS-2 (Network en internet security) en de nieuwe machinerichtlijn. Een goede oplossing kan worden gevonden in PLCnext Techology: de veiligste industriële besturing ter wereld, gebouwd op open architectuur en klaar voor de toekomst.

Onze PLCnext Technology biedt nu een oplossing voor al deze uitdagingen:

  • Met deze nieuwe technologie behoudt u alle goede eigenschappen van de PLC.
  • Door security by design krijgt u een zeer veilig en toekomstbestendig systeem, IEC 62443 gecertificeerd.
  • In de basis kunt u PLCnext ook gebruiken als PLC, zonder alle extra functies. U schakelt deze pas in wanneer u eraan toe bent.
  • U kunt eenvoudig en veilig te koppelen met een (internet) netwerk om al uw OT-data te ontsluiten.
  • Te programmeren met hogere programmeertalen of model based design tools.

PLCnext Technology voor de hoogste security

PLCnext Technology is ontwikkeld als open besturingsplatform met een Linux operating system als basis. De eigenschappen van een industriële PLC zijn gecombineerd met de openheid en flexibiliteit van een embedded controller.  Dit is het werkpaard in ruwe omgevingen (denk aan EMC, temperatuur, vuil, schokken en trillingen). Maar ook langetermijn service, lange levensduur en stabiliteit zijn niet vergeten.

Daar houdt het niet mee op, want ook de toevoeging van open source, hogere programmeertalen, co-engineering en koppeling aan versiebeheersystemen (GIT) zijn mogelijk. PLCnext Technology kunt u programmeren in de taal en programmeeromgeving die u wilt en is koppelbaar aan een Device en update management systeem volgens de internationale OPC UA standaard. Vanaf het allereerste moment wordt PLCnext Technology ontwikkeld met de IEC62443 norm in het achterhoofd, dus u krijgt Security by design!

De kloof tussen IT en OT overbruggen

Lees meer over waarom we de kloof tussen IT en OT nu moeten overbruggen in het uitgebreide opinieartikel van onze expert en productmanager Jan-Willem Steenbergen

Lees nu >>
Phoenix Contact

Adresgegevens:
Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar

Contactgegevens:
Tel: (0316) 59 17 20
E-mail: sales@phoenixcontact.nl

Neem contact met mij op

    Deze website is beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.