Fabriek bedienen met de HoloLens

In industriële omgevingen zijn er diverse nieuwe toepassingen mogelijk met augmented reality (AR). Een goed voorbeeld daarvan is de demo-fabriek van Beenen Industrial Automation. Daar kan onderhoud aan industriële machines en installaties sneller en efficiënter worden gerealiseerd dankzij het gebruik van een AR-bril. En dan is de kwaliteit van het onderhoud ook nog eens hoger.

Om dit voor elkaar te krijgen, zet Beenen Industrial Automation de PLCnext Technology in. Hiermee zijn diverse maatwerkapplicaties geprogrammeerd die in deze demo-fabriek functioneren in één industrieel besturingsplatform. Zowel traditionele PLC-programmeertalen als moderne, hogere programmeertalen zijn gebruikt hiervoor. De aansturing van servomotoren gebeurt bijvoorbeeld via C++, de HoloLens-updater is geprogrammeerd met C# en de WebHMI met HTML5.

Het grote voordeel van de PLCnext Technology ten opzichte van en traditioneel PLC SCADA systeem is dat totaal verschillende maatwerkapplicaties nu veel makkelijker in een besturingssysteem te realiseren zijn.

In de bovenstaande video ziet u hoe de HoloLens gebruikt wordt in een industriële omgeving. Met behulp van de HoloLens wordt de hele demo-fabriek bediend. Procesgegevens zijn direct zichtbaat in de bril.

Meer weten? Volg het gratis webinar

Ook interessant voor u

Phoenix Contact

Adresgegevens:
Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar

Contactgegevens:
Tel: (0316) 59 17 20
E-mail: sales@phoenixcontact.nl

Neem contact met mij op

    Deze website is beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.