Andere functionaliteit programmeren? Dat kan!

De klassieke PLC is al jarenlang de standaard voor de besturing van een industriële machine of installatie. Het nadeel hiervan is wel dat de software engineer afhankelijk is van de fabrikantspecifieke besturingen. Een andere, nieuwe  functionaliteit implementeren kan dus niet zomaar. Gelukkig is er nu een oplossing voor dit probleem: de PLCnext Technology van Phoenix Contact.

Blijf concurrerend door flexibiliteit

‘The Industrial Internet of Things’ wordt steeds belangrijker. Maar om hiervoor applicaties te kunnen ontwikkelen, is het wel noodzakelijk dat industriële besturingen opener worden. Als software engineer kun je dan veel flexibeler inspelen op eventuele nieuwe functionaliteit die nodig is. Dat is dé manier om concurrerend te kunnen blijven. PLCnext Technology is zo’n open PLC platform. De engineer bepaalt hiermee zelf welke nieuwe functionaliteiten nodig zijn en niet de fabrikant.

Applicatie voor een Rubic Cube Solver

Dankzij de PLCnext Technology kan elke software engineer aan de slag met het open, innovatieve besturingsplatform. De vrijheid die hiermee ontstaat is enorm. Denk bijvoorbeeld aan een applicatie voor een Rubic Cube Solver, waarmee de nieuwe mogelijkheden goed gedemonstreerd kunnen worden. Met behulp van een OpenCV bibliotheek (Open Source Software) analyseert de Rubic Cube Solver beelden van een eenvoudige IP-camera. Daarna stuurt een realtime C++ en IEC 61131-applicatie servomotoren naar de juiste positie. Er is dus geen traditionele PLC in combinatie met een Industriële PC of een geavanceerde camera nodig. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Meer weten? Volg het gratis webinar

Ook interessant voor u

Phoenix Contact

Adresgegevens:
Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar

Contactgegevens:
Tel: (0316) 59 17 20
E-mail: sales@phoenixcontact.nl

Neem contact met mij op

    Deze website is beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.