Waarom PLCnext Control gebruiken?

PLCnext Technology is een nieuw ecosysteem dat het gebruik van een plc uitbreidt op manieren die de toekomst van automatisering zullen veranderen. Dit state-of-the-art digitale ecosysteem biedt een open Linux-omgeving voor edge computing met toegang tot meer gegevens via IoT-systemen en meer flexibiliteit met open source software. PLCnext Technology presenteert een nieuwe ontwikkelomgeving met HTML5-visualisatie en naadloze integratie van hogere programmeer talen. Configureer uw PLCnext Controller als een Profinet-controller en integreer fabrikantonafhankelijke Profinet-apparaten in uw toepassing.

Wilt u nog meer weten?

Hier zijn nog vier redenen waarom het voor u nog nooit zo eenvoudig is geweest om PLCnext Control te gebruiken:

Node-RED

Node-RED is een visueel programmeertool, gebaseerd op de node.js JavaScript runtime-omgeving. Het werkt naadloos samen met de andere programma’s die op de PLCnext-Controller worden uitgevoerd, bijvoorbeeld het klassieke IEC61131-programma. Er zijn verschillende nodes beschikbaar die kunnen worden gebruikt zoals functieblokken in IEC-programmering. Een combinatie van verschillende nodes wordt een flow genoemd die overeenkomt met een programma in de IEC-wereld. De flows worden uitgevoerd buiten de realtime omgeving van de PLCnext Controller. De communicatie tussen Node-RED en de PLCnext-programma’s kan eenvoudig worden gerealiseerd, bijvoorbeeld via OPC UA of de REST API. Node-RED wordt geïnstalleerd als een functie-uitbreiding op het Linux-besturingssysteem. De programmering gebeurt in een webgebaseerde editor. Node-RED is open source en wordt ondersteund door een grote wereldwijde gemeenschap van programmeurs.

De aanbevolen manier om Node-RED te installeren is de balenaEngine-DockerForIOT app uit de PLCnext Store te gebruiken en daar vervolgens een Node-RED container op te installeren.

OPC UA

PLCnext Technology richt zich op een diepgaande integratie van de OPC UA-specificatie en -mechanismen en is met zijn embedded OPC UA-server al goed voorbereid op de toekomst van de volgende industriële revolutie. De geïntegreerde OPC UA Server (eUA Server) ondersteunt de gebruiker vanaf de inbedrijfstellingsfase tot aan de productieve werking in de bedrijfshal. Naast de functies voor gegevenstoegang via DataAccess en abonnementen worden aanvullende OPC UA-facetten ondersteund, zoals automatische certificaatuitwisseling volgens de OPC UA GDS-standaard, bestandstoegang tot het Linux-bestandssysteem, toegang tot historische gegevens en ondersteuning van alarmmeldingen uit zowel de IEC 61131-3- als de C++-context. OPC UA (Open Platform Communication Unified Architecture) is onder andere de basis voor een steeds krachtiger, fabrikantonafhankelijke en veilige netwerkverbinding van de afzonderlijke componenten en machines in een moderne fabriek.

Leer meer over hoe OPC UA u kan helpen en ga aan de slag met enkele eenvoudige toepassingen.

Python

Python is een krachtige taal met tal van toepassingen voor Industrie 4.0, waaronder Machine Learning en cloudconnectiviteit. Daarmee is het een logische stap voor toepassingen die gebruikmaken van PLCnext Technology. Daarom biedt PLCnext Controller al een geïntegreerde Python 3 interpreter en is daarmee optimaal toegerust voor uw toepassingen. Python is uitgegroeid tot een van de populairste programmeertalen en biedt kant-en-klare oplossingen voor vrijwel elk probleem dankzij de enorme ondersteuning van de community.

Deze tutorial helpt u bij het installeren van Python en PIP op een PLCnext Control.

 

Docker-ondersteuning

Vanaf firmwareversie 2020.0 is PLCnext Control AXC F 2152 gereed voor docker. Dat betekent dat het nog eenvoudiger is om uw PLCnext Technology-toepassingen te maken, te implementeren en uit te voeren.

Sinds vele jaren heeft het gebruik van OCI-containers (zoals Docker of Balena) een revolutie teweeggebracht in het IT-landschap. Ze maken een eenvoudiger en sneller beheer van bestaande of aangepaste functies en hun integratie in een continu geautomatiseerd ontwikkelingsproces mogelijk. Zo combineert PLCnext Technology de betrouwbaarheid van een industrieel besturingssysteem met de mogelijkheden van moderne softwaredistributie. Creëer uw eigen microservices, gebruik bestaande applicaties en beheer uw containervloot op PLCnext Control!

Kom meer te weten over de toepassing en discussieer met onze specialisten in het Community Forum.

Lees dit artikel op MakersBlog waarin wordt getoond hoe een OCI-container kan worden gebruikt om een PLCnext Controller eenvoudig te veranderen in een AWS IoT Greengrass-apparaat.

Ook interessant voor u
Phoenix Contact

Adresgegevens:
Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar

Contactgegevens:
Tel: (0316) 59 17 20
E-mail: sales@phoenixcontact.nl

Neem contact met mij op

    Deze website is beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.