Yaskawa en Phoenix Contact sluiten een partnership voor het open automatiseringsplatform PLCnext Technology

Persbericht – 14.9.2020 
Het gemeenschappelijke doel van Yaskawa, fabrikant van industriële robots en mechatronica, en Phoenix Contact, fabrikant van automatiseringsoplossingen, is het stimuleren van de overgang van gesloten, fabrikant-specifieke, oplossingen naar een open PLC en toekomstbestendig ecosysteem voor industriële automatisering. Yaskawa kiest als toonaangevende onderneming in deze branche voor de PLCnext Technology. In deze context geeft Phoenix Contact haar PLCnext runtime-omgeving in licentie aan Yaskawa en sluit hiermee een overeenkomst met het oog op een gezamenlijke verdere ontwikkeling. Yaskawa is voornemens het PLCnext runtime-systeem toe te passen op het gebied van Motion Controls en Robotics, in eerste instantie in Europa en de VS.

“Het verheugt mij dat we onze langdurige, vertrouwde zakelijke relatie nu verder verdiepen en onze samenwerking op het gebied van industriële besturingstechniek uitbreiden”, benadrukt Bruno Schnekenburger, CEO en president van Yaskawa Europe. Ulrich Leidecker, COO en president van de Business Area Industrial Management and Automation van Phoenix Contact, vult aan: “De openheid van het PLCnext-ecosysteem stelt een groot aantal leveranciers in staat om een zeer flexibele, veilige en moderne automatiseringstechniek aan te bieden. De technologie-partnership met Yaskawa is een mijlpaal voor de automatiseringsindustrie, want hoe meer partners in een open automatiserings-ecosysteem samenwerken, des te waardevoller het wordt voor de afzonderlijke deelnemers”.

PLCnext Technology is het open ecosysteem voor de industriële automatisering van Phoenix Contact. Met de combinatie van open besturingstechniek, modulaire engineeringssoftware en een online community kan men met deze technologie efficiënt gebruik maken van bestaande en toekomstige softwarediensten en zich eenvoudig aanpassen aan de eisen van de snel veranderende wereld. Samen met een digitale marktplaats voor software en een systematische cloud-integratie is PLCnext Technology voorbereid op de uitdagingen van de IoT-wereld.

Ook interessant voor u
Phoenix Contact

Adresgegevens:
Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar

Contactgegevens:
Tel: (0316) 59 17 20
E-mail: sales@phoenixcontact.nl

Neem contact met mij op

    Deze website is beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.